Even voorstellen

RT-juf Marloes Veenendaal:

Ik ben werkzaam als zelfstandig remedial teacher. Ik geef remedial teaching en individuele begeleiding aan kinderen van 4 jaar tot 16 jaar.

Remedial Teaching betekent: professionele didactische hulp wanneer het leerproces van een kind op school niet volgens verwachting verloopt. Remedial Teaching is geen bijles maar gespecialiseerde hulp toegespitst op de leerbehoeften en de leermogelijkheden van een kind. Hierbij uitgaande van de reeds verworven kennis en vaardigheden  van het kind en aansluitend bij de lesmethodes van school. Samenwerking met school is dan ook van essentieel belang.

Na 19 jaar werkzaam te zijn geweest in de financiële dienstverlening, werd het tijd voor een nieuwe periode in mijn leven. Ik wilde mijn hart gaan volgen! Tijdens de basisschool periode van mijn eigen kinderen werd mijn belangstelling voor het onderwijs gewekt. Ik heb zelf 3 kinderen en alledrie gaan zij verschillend om met het onderwijs dat hen aangeboden wordt. Dit intrigeerde mij enorm. Omdat ik me meer aangetrokken voel tot de individuele begeleiding van kinderen, heb ik de post HBO opleiding Remedial Teaching gevolgd. Een spannende uitdaging die ik met veel enthousiasme ben aangegaan.  Om ervaring op te doen, heb ik naast mijn studie stage gelopen op een basisschool. Mijn gevoel is juist geweest! Wat vind ik het heerlijk om kinderen te begeleiden en om te zorgen dat zij meer zelfvertrouwen krijgen.

Het is mijn passie om kinderen, die een extra steuntje in de rug of meer specifieke begeleiding bij het leren nodig hebben, verder te brengen. Voor ieder kind is het immers belangrijk om met plezier naar school te gaan en om zoveel mogelijk in overeenstemming met zijn/haar mogelijkheden te kunnen leren. Wanneer dit niet lukt is het goed om te onderzoeken hoe dit komt en welke passende hulp nodig is. Het doel van deze hulp is om het kind weer (meer) plezier in het leren te geven en zich verder te laten ontwikkelen in de richting die voor dit unieke kind gewenst is.

Door de samenwerking met collega's kan ik kennis en ervaring uitwisselen. Daarnaast volg ik regelmatig bij- of nascholingstrajecten. Hierdoor blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en inzichten op mijn vakgebied.

Naam


Marloes Veenendaal
Remedial Teacher
06 - 38 68 91 80
Bel of mail mij gerust als je vragen hebt!

Mail mij

Contactformulier

1234 AA